juli

7

Tegenlicht Meetup MBDD “Macht aan de stad”

In samenwerking met de redactie van het VPRO programma Tegenlicht organiseren we in Nijmegen een Tegenlicht Meetup. Het thema is ”Macht aan de stad” en we verwachten veel boeiende gasten en een levendige discussie.

Voor wie het niet kent: Tegenlicht is toekomstjournalistiek, een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht. Tegenlicht spreekt tot de verbeelding. Tegenlicht lokt discussie uit en roept reacties op.

Tijdens de avond bekijken we fragmenten van de aflevering ”Macht aan de stad”, vervolgens komen onze gasten kort aan het woord en daarna gaan we hierover met z’n allen in groepjes in gesprek. De insteek daarbij is: hoe kan de samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid, universiteiten en hogescholen, maatschappelijke organisaties en burgers verbeteren, wat is hiervoor nodig en hoe kan er meer ruimte worden gecreëerd zodat initiatieven van ondernemers en burgers ook echt van de grond kunnen komen. Omstreeks half tien zullen we de avond samenvatten en daarna volgt een borrel om informeel na te praten.

Voorbereiden is niet nodig, maar wie wil kan de uitzending in zijn geheel bekijken op:
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/de-macht-aan-de-stad.html

Onze gasten deze avond zijn:
Pepijn Boekhorst, GroenLinks
Giselle Schellekens, PvdA
Jan Kees Helderman, Bestuurskundige aan de Radboud Universiteit
Heleen Tiessen, Lentekracht, sociale onderneming die werkt aan ruimtelijke vraagstukken
Teddy Vrijmoet, directeur Vierdaagsefeesten
Paul van Roosmalen, voorzitter bestuur woningcoöperatie De Gemeenschap
Hein van der Pasch, directeur Mercator Incubator
Miriam Jager, HAN in’to Honig
Pim de Ridder, Izzy (Energy) Projects

*De organisatie is in handen van Rob Marrevee (organisatiecoach en talkshowhost van “Mijn Bedrijf Draait Door”) en Maarten Barckhof (projectleider bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de HAN en zelfstandig communicatieadviseur en coach).

Datum: 7 juli 2015
Locatie: Droomvilla Lux te Nijmegen
Tijd: de bijeenkomst start om 19.30 uur.

Aanmelden is niet nodig. Even delen met je netwerk stellen we zeer op prijs.
Gebruik de knoppen hieronder!